Kategorier
Politik

Mejl till våra politiker

Detta har precis skickats till alla våra politiker.

Hej,

Då jag som kreatör på internet också har rätt att få betalt för mitt arbete, har jag beslutat mig för att, i enlighet med Copyswede:s verksamhet, ta ut en egen avgift – en internetavgift. Eftersom alla som har en internetuppkoppling har möjlighet att komma åt mina verk på mina hemsidor, är avgiften därför allmän och gäller alla.

För år 2013 har jag fastslagit följande avgiftsbelopp för internetuppkopplingar:

Privatperson: 1 kr per dag och uppkoppling
Företag: 2,50 kr per dag och uppkoppling
Offentlig verksamhet: 5 kr per dag och uppkoppling

Du är, som privatperson, företagare eller representant för offentlig verksamhet, skyldig att till mig anmäla hur många uppkopplingar ni har, så jag månadsvis kan faktura ett korrekt avgiftsbeloppet. Görs ingen anmälan kommer ett uppskattat belopp faktureras, baserat på antal personer i hushållet eller verksamheten. Eventuella administrativa kostnader kan tillkomma på fakturan.

Mvh
XXX

Låter inte detta helt vansinnigt? Det är för att det är det också. Lika så är Copyswede:s avgifter på all lagringsmedia. Om jag vill stödja en kreatör köper jag deras verk. Jag vill inte bli beskattad på varor jag köper, som inte har med kreatören att göra, eller tvingad att betala till privat verksamhet jag inte stödjer.

Var snäll och sätt stopp för upphovsrättsindustrins maffiaverksamhet i Sverige!

Kategorier
Politik

Maffiaorganisation härjar hejdlöst i Sverige

En maffiaorganisationen härjar hejdlöst i Sverige. En maffia med lagstöd. Det vill säga upphovsrättsindustrin.

Copyswede försöker få igenom att allt ska straffbeskattas med en ”kassettavgift”. En avgift som de hävdar ska gå till skaparna, men som jag tror går rakt ner i denna maffiaorganisations advokaters feta fickor. Senast försöker de belägga mobiltelefoner med denna skatt genom att stämma Sony. För ett tag sen försökte Copyswede beskatta alla typer av hårdiskar eller prylar med lagringsmöjlighet. Detta har branschen vägrat, som tur är.

Maffiaorganisationen STIM stämmer Sweden Rock på miljonbelopp, detta trots att de har betalat. Dessutom förmodar jag att Sweden Rock betalat gage till de artister som spelat på festivalen. Åter igen en dubbelbeskatting.

Vilken annan bransch kan få ta ut skatt på andras produkter, bara för att de inte har en fungerande affärsmodell? Och dessutom kunna få diktera ”skattebeloppet” själv, utan inblandning, eller diskussion, från andra parter.

Om SAAB hade fått samma typ ”kassettavgift” från försäljningen av alla andra bilmärken i Sverige, hade nog även SAAB kunnat överleva utan att behöva kunna sälja sina egna bilar.