Kategorier
Politik

Mejl till våra politiker

Detta har precis skickats till alla våra politiker.

Hej,

Då jag som kreatör på internet också har rätt att få betalt för mitt arbete, har jag beslutat mig för att, i enlighet med Copyswede:s verksamhet, ta ut en egen avgift – en internetavgift. Eftersom alla som har en internetuppkoppling har möjlighet att komma åt mina verk på mina hemsidor, är avgiften därför allmän och gäller alla.

För år 2013 har jag fastslagit följande avgiftsbelopp för internetuppkopplingar:

Privatperson: 1 kr per dag och uppkoppling
Företag: 2,50 kr per dag och uppkoppling
Offentlig verksamhet: 5 kr per dag och uppkoppling

Du är, som privatperson, företagare eller representant för offentlig verksamhet, skyldig att till mig anmäla hur många uppkopplingar ni har, så jag månadsvis kan faktura ett korrekt avgiftsbeloppet. Görs ingen anmälan kommer ett uppskattat belopp faktureras, baserat på antal personer i hushållet eller verksamheten. Eventuella administrativa kostnader kan tillkomma på fakturan.

Mvh
XXX

Låter inte detta helt vansinnigt? Det är för att det är det också. Lika så är Copyswede:s avgifter på all lagringsmedia. Om jag vill stödja en kreatör köper jag deras verk. Jag vill inte bli beskattad på varor jag köper, som inte har med kreatören att göra, eller tvingad att betala till privat verksamhet jag inte stödjer.

Var snäll och sätt stopp för upphovsrättsindustrins maffiaverksamhet i Sverige!

Stängt för kommentering.