Vem är jag?

Jon på fritiden

Jon Täng
Detta är Jon Täng

Han bor numer i villa, i Vänersborg, tillsammans med sin sambo Ronja, dottern Amanda och för tillfället två katter.

På egen tid klipper han gärna gräs och grillar mer än gärna på sin Weber. Övrigt tid ägnas gärna åt serier, film, musik och webbutveckling.

Jon på arbetet

På dagtid arbetar han som webbutvecklare på reklam- och webbyrån Bozzanova i Vänersborg. Han är även medlem i det kreativa nätverket Kaliber K, som är en förening av kreativa företagare.

Mellan 2010 och 2012 drev han webbyrån TNGdesign som enskild företagare.

Övrigt

Jon finns på många ställen på internet, bland annat Facebook, LinkedIn, Pinterest, Google, Twitter, Flickr, Flattr.

Han har fått största delen av sin akademiska utbildning på Högskolan Väst i Trollhättan och har en examen i informatik från Webmasterprogrammet. Men han har också läst kurser inom media, informatik och datavetenskap på andra univeristet/högskolor, som till exempel på KTH och LTU.

Under sin studietid har han varit en aktiv student, som engagerat sig både inom Studentkåren och högskolan. I Studentkåren vid Högskolan Väst har han haft uppdrag inom Studentfullmäktige, Kårstyrelse, Programutskott, Sexmästeri och intresseutskott. I högskolan har han haft uppdrag i samtliga beslutsfattande instanser – Högskolestyrelsen, Grundutbildnings- och Forskningsnämnden (GRUF), Lärarutbildningsnämnden (LUN), Anställningsnämnden och programråd.

Han arbetar och utvecklar idag främst med och till WordPress. Men har även erfarenheter i/om Joomla och Drupal bland annat. Han gillar att arbeta miljön PHP/MySQL, samt att leka med HTML5, CSS3 och jQuery.

Jon och politiken

Internationellt tycker han att Sverige, EU och världen borde bli tuffare mot USA:s översittarfasoner. Men också mot andra länder som inte är snälla mot sina och andras medborgare.

Nationellt tycker han att de flesta partier och politiker är satans lögnare och fascister som säljer ut sina medborgares rättigheter. De enda som verkar försvara våra medborgerliga rättigheter idag verkar vara Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Piratpartiet.

Regionalt tycker han att VG-regionen borde minska tjänstemannasidan och öka personalen i verksamheterna.

Lokalt tycker han att kommunen, dess politiker och tjänstemän, bör ägna sig åt kärnverksamhet istället för att leka pampar och storherrar.

Religion hör inte hemma i dagens moderna samhälle, då det bara skapar konflikter och klyftor mellan människor och länder.