Kategorier
Politik

Vänersborg är/blir laglöst

Polisen ska lämna Vänersborg och göra staden laglös. Men redan idag, innan Polisen har lämnat staden, är det missbruk, våld, stöld och inbrott i alla Vänersborgs stadsdelar. Polisen bör inte lämna Vänersborg, utan vara ute och patrullera våra gator.

Jag pratade med en butiksägare mitt i centrum som berättade att hon dagligen utsätts för stöld i butiken och att missbrukare sitter och tar sin dos helt öppet utanför butiken. Vid ett tillfälle ringde hon Polisen för att få hjälp med bortforsling då hon kände att det var hotfull stämning, men ingen Polis kom.

När frisören utsattes för rånförsök, mitt på dagen för någon vecka sedan, dröjde det mer än 25 minuter innan Polis var på plats, detta trots att vi har en Polisstation ett par hundra meter från brottsplatsen. På 25 minuter kan mycket hända. Den misstänkte kan ju komma halvvägs upp i Dalsland, eller ut på Skaraslätten, innan ens Polisen hittat fram till brottsplatsen.

Så här kan det ju inte få vara. Mer Poliser på våra gator, tack!

Senaste tidens artiklar på TTELA om kriminella handlingar:
Kvinna slogs blodig, Snattare försökte smitaVill varna andra för tjuvarnaTjuven tog sig in med hittad nyckelSer samband mellan butiksrånenNärbutik rånades i VänersborgFörsök till knivrån hos frisör15-åring misshandlad av två mänKoloniområde utsatt för flera inbrottÄnnu en sprängladdning upptäckt

Senaste artiklar från SR P4 Väst om kriminella handlingar:
Tumult när misstänkt snattare attakerade väktare i VargönButik rånades i centrala VänersborgFrisör i Vänersborg utsatt för knivrånLarm om storbråk i Vargön i natt – men de inblandande håller tystPolisanmälan efter bandyderbyt- kastade knallskott mot bollkalle