Kategorier
Vardag

Renoveringsvecka 2

Veckans renovering började med att förbereda inför läggning av värmegolv i hallen. Elledningar och annat sänktes för att inte ligga ivägen för slingorna. Sen monterade vi plåtarna som skulle hålla fast dem. På tisdagen kom rörmokare på besök igen och värmegolvet blev lagt. När det var färdigt kom Ronja på att hon hade noterat att det var lite fuktigt där de tidigare hade pluggat rör till ett element vi tagit bort. Så då var det bara att riva upp värmegolvet över anslutningen och göra en liten kontroll. Så sant, en liten läcka var det. Den tätades och sen fick värmegolvet återställas igen.

På onsdagen fick vi snickarhjälp och då tog renoveringen fart. Golvet i hallen blev lagt och golvet i badrummet blev förberett för läggning. Jag kunde koncentrera mig på att rätta till och byta ut elledningar i hallen.

På torsdagen la snickaren första lagret golv i badrummet, reglade taket i hallen och satte upp den nya badrumsväggen. Jag fortsatte med elen i och hittade en olaglig tjyvdragning i vardagsrummet, där den jävla idioten, som dragit el, har byggt in/dolt en dosa i taket och dragit vidare med jordtråd till lampan. Detta får rättas till den dag då vardagsrummet ska fixas. Bauhaus meddelade att vårt badrumsskåp hade anlänt.

På fredagen fick i upp den nya vindstrappan och nya fönster i badrum och källartrapp insatta, alla dörrkarmar blev borttagna och badrumstaket blev reglat för det nya taket. Nu har jag även fått klart alla rör till elen förutom i badrumstaket.

Idag är det lördag och bygget fortsätter och vi ska börja dagens renovering med en tur till Byggcenter… 🙂

Tidigare: Renoveringsvecka 1En liten shoppingtripp till vår renoveringRenovering närmar sig med stormsteg

Stängt för kommentering.