Kategorier
Vardag

Renoveringsvecka 5

Renoveringsveckan inleddes med ett samtal till rörmokaren för reklamation av toastolen. Han skulle ringa och ordna detta. Senare på eftermiddagen ringer serviceteknikern från Gustafsberg och boka en tid till morgondagen. På eftermiddagen ringer även elektrikern och meddelar att han fått tag i delarna till proppskåpet, men har fullt upp denna vecka och ska höra av sig i nästa vecka för tid. Vi har fått upp knoppar och annat krimskrams på toan… snart klar.

Tisdag morgon dyker servicetekninkern från Gustafsberg upp. På fem minuter har han plockat isär och satt ihop toaletten. Inget fel på den… bara lite justering. Ny lampa i hallen kommer upp.

På onsdagen görs ett försök att installera fläktstyrningen igen. Men det tänkta elröret, som ska användas till matning, hoppar ur nånstans i takets isolering. Nu lösning får funderas ut. Blir till att städa farstukvisten istället.

Torsdagen innehöll en liten överraskning. Elektrikern ringde och undrade om han fick komma och göra färdigt inkopplingen av jordfelsbrytaren. Det fick han ju såklart, så nu är all el klar.

Tidigare: Renoveringsvecka 4Renoveringsvecka 3Renoveringsvecka 2Renoveringsvecka 1En liten shoppingtripp till vår renoveringRenovering närmar sig med stormsteg

Kategorier
Vardag

Renoveringsvecka 4

Måndagens renovering börjar bra. Elektrikern kommer och kopplar klart all el, eller nästan i alla fall. En jordskena saknades i proppskåpet så elektrikern får lov att komma ytterligare en gång till för att installera jordfelsbrytare. Första strykningen av fondväggen i vardagsrummet blev gjord. Rött blir det.

På tisdagen kommer rörmokarna, tidigt som lovat, och installerar en WC, handfatet och handukstorken. Men naturligtvis blev de tvungna att åka innan de kunde koppla in golvvärmen, så den skulle göras dagen efter. När kvällen kommer och vi står och begrundar vårt i stort sett färdiga badrum upptäcker vi att de installerat fel toalett. Efter ett litet samtal till rörmokarbasen så fick vi lovat att skulle de ordna det kommande dag. Vi får fondväggen i hallen klar och en andra strykning av vardagsrummet blir gjord.

På onsdagen dyker Snickarhjälpen upp och sätter upp sätter upp de mesta av listerna och fogar det sista. Samtidigt kommer rörmokaren och jämrar sig över att det blivit fel, men den nya toan och golvvärmen blir äntligen installerad. Badrummet är klart, på sånär som lite handuksknoppar med mera.

Torsdagen ägnas till städning och på fredagen hade vi vår första gäst på länge. Vin, god mat och samtal ägnades kvällen åt.

På lördagsmorgon kom snickarhjälpen förbi och satte upp de sista listerna i hallen och monterade klart vindstrappan. Nu är renoveringen nästan klar… Men så klart gick den splitter nya toaletten sönder. Suck. Det där fick lösas på måndag för nu skulle vi iväg på 25-årskalas.

Tidigare: Renoveringsvecka 3Renoveringsvecka 2Renoveringsvecka 1En liten shoppingtripp till vår renoveringRenovering närmar sig med stormsteg

Kategorier
Vardag

Renoveringsvecka 3

Renoveringen har flutit på. Hallen har under måndag och tisdag fått tak och nya dörrar. Samtidigt har badrummet också fått tak och golv. Dessutom har elektriker varit och gjort lite arbete, och vi gjorde upp att elektrikern skulle slutföra sitt arbete på fredag.

Under onsdags och torsdag gjordes uppsättningen av våtrumsväggarna från Fibo-Trespo. Detta var inte lika lätt som instruktionsvideon gav intryck till. När väggarna nästan var klara bokades rörmokarn in till fredag. På torsdagen fick hallen också sitt nya golv, ett Pergo kolssvarta skiffer. Det verkar som om vi skulle kunna bli helt klara under helgen.

På fredagen började bra med att alla badrumsgrejer kom på plats. Sen ringde elektrikern och sa att han nog inte skulle hinna på grund av några akuta jobb som kommit i vägen. Istället skulle han komma på måndag. Sen ringde en rörmokare från Topprör och sa att han skulle komma förbi och inventera jobbet. Han skulle dock inte heller kunna hinna göra något, men skulle slutföra arbetet på tisdag.

Lördagen spenderades till en resa till Bauhaus för att byta duschblandaren, som inte riktigt passade när vi fått upp duschväggarna, samt lite spaning av ny tapet till vardagsrummet.

Idag är det söndag och idag ska vi försöka tapetsera tre av fyra väggar i hallen och förbereda vardagsrumsväggen för målning. Fond väggen kommer på tisdag.

Tidigare: Renoveringsvecka 2Renoveringsvecka 1En liten shoppingtripp till vår renoveringRenovering närmar sig med stormsteg