Kategorier
Vardag

Renoveringsvecka 4

Måndagens renovering börjar bra. Elektrikern kommer och kopplar klart all el, eller nästan i alla fall. En jordskena saknades i proppskåpet så elektrikern får lov att komma ytterligare en gång till för att installera jordfelsbrytare. Första strykningen av fondväggen i vardagsrummet blev gjord. Rött blir det.

På tisdagen kommer rörmokarna, tidigt som lovat, och installerar en WC, handfatet och handukstorken. Men naturligtvis blev de tvungna att åka innan de kunde koppla in golvvärmen, så den skulle göras dagen efter. När kvällen kommer och vi står och begrundar vårt i stort sett färdiga badrum upptäcker vi att de installerat fel toalett. Efter ett litet samtal till rörmokarbasen så fick vi lovat att skulle de ordna det kommande dag. Vi får fondväggen i hallen klar och en andra strykning av vardagsrummet blir gjord.

På onsdagen dyker Snickarhjälpen upp och sätter upp sätter upp de mesta av listerna och fogar det sista. Samtidigt kommer rörmokaren och jämrar sig över att det blivit fel, men den nya toan och golvvärmen blir äntligen installerad. Badrummet är klart, på sånär som lite handuksknoppar med mera.

Torsdagen ägnas till städning och på fredagen hade vi vår första gäst på länge. Vin, god mat och samtal ägnades kvällen åt.

På lördagsmorgon kom snickarhjälpen förbi och satte upp de sista listerna i hallen och monterade klart vindstrappan. Nu är renoveringen nästan klar… Men så klart gick den splitter nya toaletten sönder. Suck. Det där fick lösas på måndag för nu skulle vi iväg på 25-årskalas.

Tidigare: Renoveringsvecka 3Renoveringsvecka 2Renoveringsvecka 1En liten shoppingtripp till vår renoveringRenovering närmar sig med stormsteg

Stängt för kommentering.