Kategorier
Politik

Näthat: Piratpartiet vs Aschberg i SVTdebatt

Har precis sett SVTdebatt med ämnet näthat, där bland annat Anna Troberg (ordf. Piratpartiet) debatterade mot Robert Aschberg. Efter programmet har jag läst många av twitterinläggen med hashtaggen #svtdebatt.

Många verkar tro (inklusive Aschberg) att Piratpartiet försvarar näthat, pedofili, barnporr och annat illasinnat på nätet. Så är det inte. Anna Troberg och Piratpartiet försvarar rätten till att kunna vara anonym, rätten till yttrandefrihet, men vill också att brott ska lösas rättssäkert via vårt rättssystem, inte genom mediahets och lynchmobb.

Ett av de smartare inläggen från Twitter efter programmet är detta:

Så var andemeningen hos Anna Troberg i programmet och så är inställningen hos Piratpartiet. Det vill säga att det är Polisens sak att ta fast brottslingar, oavsett om brottet sker på nätet eller i riktiga livet (IRL).

Ett annat bra Twitterinlägg om Aschbergs retorik i näthatsdebatten med sitt program Trolljägarna:

Piratpartiet är ett av få partier i Sverige som verkligen står upp för dina friheter och rättigheter som medborgare i Sverige, EU och Världen. Detta har EU-parlamentarikerna  Amelia och Christian bevisat under sina mandat i Europaparlamentet.

Piratpartiet är mer än bara fildelning. Rösta pirat!

3 svar på ”Näthat: Piratpartiet vs Aschberg i SVTdebatt”

Ditt pucko, du verkar inte ha lyssnat alls!
Piratpartiet, snälla någon, är det dom som ska styra Sverige i framtiden? Då är till och med Anders Borg eller nån sosse bättre!

Jodå, jag lyssnade på debatten och jag både hörde och förstod vad som sades av alla i programmet. Jag vet dessutom att Piratpartiet inte är för näthat. Så frågan är vem som är vad och vem som är smartare än vem?

Att Piratpartiet inte kan styra landet är jag fullt medveten om. Det är få partier som kan styra landet själva. Men Piratpartiet behövs i Riksdagen och i EU-parlamentet för att styra Sverige och EU rätt när det gäller våra medborgerliga rättigheter, något som de flesta andra partier verkar ha förträngt att vi har.

(Håll trevligare ton i dina inlägg. Nästa inlägg med förolämpning kommer inte publiceras.)

Stängt för kommentering.