Kategorier
Politik

Flera hundra miljoner kronor i böter från EU

Ja, detta var skrämselpropagandan från justitieminister Beatrice Ask och Alliansen. Sverige skulle få betala minst 150 miljoner kronor i böter till EU om vi inte införde datalagringsdirektivet omedelbums i Sverige 2012.

Denna stora bot från EU var Alliansens, med Beatrice Ask i spetsen, enda argument i debatten för att Sverige skulle genomföra direktivet. En enorm bot som då skulle innebära en extra kostnad på cirka 17 kronor per innevånare i Sverige.

Alliansen sålde dina rättigheter för 3 kronor

Idag kom EU-domstolens (positiva) beslut – Datalagringsdirektivet är olagligt. Beatrice Ask ojjar sig och menar att Polisen kan inte längre utföra brottbekämpning utan detta direktiv. Dessutom skyller hon åter igen på den enormt dyra boten från EU, som faktiskt landade på 3 miljoner Euro. Det vill säga cirka 3 kronor per svensk medborgare.

Internetleverantören Bahnhof meddelade genast, efter domstolsbeslutet, att all datalagring hos dem omedelbart skulle upphöra då denna verksamhet nu är olaglig i EU. Övriga svenska leverantörer är, som också är kritiska till direktivet, kräver att lagen ska rivas upp.

Piratpartiet är ett av de få partier i Sverige som har kämpat för att få bort detta hemska direktiv ur våra lagar. Frågan är om övriga lagar som Alliansen drev igenom för att Polisen och Säpo obehindrat skulle få avlyssna och samla information om medborgare, utan direkt allvarlig brottsmisstanke, också kommer att rivas upp.

För Alliansen och de övriga partierna, som glatt röstade igenom datalagringsdirektivet utan protest eller eftertanke, är din frihet och dina rättigheter till ett privatliv till salu för 3 kronor. Tänk på det under årets kommande val.

Rösta pirat!

 

 

Kategorier
Politik

”Alla vinner på om debatten lägger sig”

Citatet ”Alla vinner på om debatten lägger sig”, av Fredrik Reinfeldt 2008 i FRA-debatten, verkar även gälla inför detta stora valår. I år får även Reinfeldt hjälp av vår fria, skattefinansierade, TV med verkar det som…

TV4 ställer in debatt

För någon vecka sedan ville TV4, inför EU-valet, anordna en partiledardebatt med alla partiledare sittande i EU-parlamentet. Men majoriteten i Alliansen (Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna) meddelade att de inte ville medverka i debattprogrammet (vilket måste innebära att dessa partier inte har någon fastställd och vettig EU-politik). Istället för att då låta de övriga partier få komma till tals, valde TV4 att ställa in hela programmet.

Reinfeldt vinner igen – Alla (Alliansen) vinner på om debatten lägger sig.

SVT exkluderar Piratpartiet

Sen var det SVT:s tur. Programmet Agenda som traditionellt kör en partiledardebatt valde att lägga in en sådan strax innan EU-valet. Men de skriver om sin agenda med debatten och menar att det är en debatt inför riksdagsvalet. Då Piratpartiet inte i nuläget är med i riksdagen så får de heller inte någon inbjudan till debatten. Helt rätt tycker SVT. Piratpartiet är dock större i Europaparlamentet än t.ex. Sverigedemokraterna, som inte ens är med där.

Efter en kommentarsstorm på sidan #dinröst om exkluderandet valde SVT att stänga ner kommentarsmöjligheten.

Reinfeldt vinner igen – Alla (Alliansen) vinner på om debatten lägger sig.

Kategorier
Politik

Näthat: Piratpartiet vs Aschberg i SVTdebatt

Har precis sett SVTdebatt med ämnet näthat, där bland annat Anna Troberg (ordf. Piratpartiet) debatterade mot Robert Aschberg. Efter programmet har jag läst många av twitterinläggen med hashtaggen #svtdebatt.

Många verkar tro (inklusive Aschberg) att Piratpartiet försvarar näthat, pedofili, barnporr och annat illasinnat på nätet. Så är det inte. Anna Troberg och Piratpartiet försvarar rätten till att kunna vara anonym, rätten till yttrandefrihet, men vill också att brott ska lösas rättssäkert via vårt rättssystem, inte genom mediahets och lynchmobb.

Ett av de smartare inläggen från Twitter efter programmet är detta:

Så var andemeningen hos Anna Troberg i programmet och så är inställningen hos Piratpartiet. Det vill säga att det är Polisens sak att ta fast brottslingar, oavsett om brottet sker på nätet eller i riktiga livet (IRL).

Ett annat bra Twitterinlägg om Aschbergs retorik i näthatsdebatten med sitt program Trolljägarna:

Piratpartiet är ett av få partier i Sverige som verkligen står upp för dina friheter och rättigheter som medborgare i Sverige, EU och Världen. Detta har EU-parlamentarikerna  Amelia och Christian bevisat under sina mandat i Europaparlamentet.

Piratpartiet är mer än bara fildelning. Rösta pirat!

Kategorier
Politik

Ni får sparken! – Ett år till val

Har precis läst en artikel av Kjell Häglund – ”En enda makaber trehövdad tragedi för detta land”. Härvan med Snowden, NSA, FRA och Sardines har visat hur korrupta och bedrägliga våra folkvalda politiker är mot oss medborgare. Känslor jag har förträngt en tid, börjar bubblar upp igen.

Jag känner inte att jag vill bidra till Sverige längre. Jag skäms för detta land. Ett land som inte allt för länge sedan stod vid frontlinjen för att bekämpa förtryck. Jag skäms för att våra folkvalda politiker så gärna vill slicka röv på amerikanska toppar inom politik, företag och lobbyorganisationer. Jag känner ingen tilltro till våra sittande folkvalda politiker, utan endast förakt. Jag känner mig förrådd. Jag känner mig övervakad och förtryckt. Förtryckt, trots att jag, om man jämför med Vitrysslands innevånare, inte ens är i närheten, än. Men, förtryckt känner jag mig ändå. Och förrådd.

När Bodströms helvetes-direktiv om datalagring gick igenom röstningsapparaten i Sveriges Riksdag för några år sedan, såldes mina, och alla andra medborgares, rättigheter till ett fritt privatliv för knappt 17 kronor. För det hemskaste för Sverige, om vi inte genomförde datalagringsdirektivet, var den stora boten på några 10-tals miljoner kronor. Delade man den (hemska) boten på antalet innevånare så blev det ungefär 17 kronor. Sjutton kronor, inte ens en Dajmstrut får jag för det. Sjutton kronor är en spottstyver som jag gladeligen hade betalat extra i skatt om jag hade sluppit att vara konstant avlyssnad och övervakad. Snart, tror jag även att svenska medborgare, som väsnas lite för mycket mot överheten, kommer börja försvinna, precis som i Vitryssland och andra totalitära övervakningsstater.

USA har det senaste utmålat Edward Snowden och Chelsea (Bradley) Manning som förrädare. Jag ser dem som storslagna hjältar, som offrar sina liv för att berätta sanningen om ett lands olagliga handlingar. Den svenska pressen har glatt hjälpt USA med sin smutskastningskampanj av dessa hjältar istället för att lyfta fram olagligheter och korruption som försiggår i USA, i EU och i Sverige.

Min lista på svenska förrädare 2013 är enkel:

  • sittande Regering
  • 300+ sittande riksdagspolitiker

Till främmande makt säljer dessa förrädare vårat lands integritet. De säljer information om våra företag och våra medborgare, samt våra friheter och rättigheter. Helst till det lägsta pris de kan få och de har gett sig själva frikort för att kunna göra det.

Sverige behöver göra en reset, en omstart. Vi behöver rensa bort lagar som är oförenliga med medborgares fri- och rättigheter. Lagar som förtrycker människor till fördel för stora organisationer. Vi behöver en konstitutionsdomstol för att hålla alla oförenliga lagar borta från vårt land. Vi behöver få in nya politiker, i kommun, landsting, riksdag och regering, som inte är korrupta och partipiskade. Vi behöver rensa …

Om ganska exakt ett år är det val. Då ska vi väljare – era chefer – säga vad vi tycker om er. Jag hoppas då att de flesta av det svenska folket kommer enas med:
NI FÅR SPARKEN!

Jag kommer rösta Pirat!

Om du inte är tokförbannad har du ingen koll på vad som pågår - Piratpartiet

Kategorier
Politik Vardag

Copyswede tar ut mer avgifter

Nej till ”Big Brother” Obama

Från och med den 1 september utökar maffiaorganisationen och parasiten Copyswede sina avgifter mot oskyldiga svenska medborgare och företag, med den så kallade kassettavgiften som läggs på i stort sett allt som har en litet lagringsutrymme. Mer om det finns att läsa: Parasiten CopySwedeSå mycket får du betala till CopyswedeSamsung tar Copyswedes privatkopieringsavgift till domstolBranschen uppgiven inför nya kopieringsavgiften.

I augusti har jag haft min semester. Det blev bland annat lite tältande på Kinnekulle, en tripp till Liseberg, samt nästan två, extra varma, veckor i Algarve i Portugal. Under ledigheten fick jag även byggt ett plugin – TNG Sajtmap. Jag bidrog till att två plugin blev lite bättre samt bloggade om hur kul arbetet med WordPress är.

Nu när semestern är slut är det dags att börja nätverka och Minälv är först ut fredagen den 6 september. Känner du för att nätverka lite är det gratis att prova på. Anmäl dig som gäst på Minälvs hemsida.

Obs! Missa inte att USA:s president Barack Obama kommer till Sverige den 4 september. Demonstrationer mot USA:s övervakning kommer genomföras bland annat av Piratpartiet. Det finns även ett Facebookevent: Nej till Big Brother Obama