Kategorier
Politik Vardag

Copyswede tar ut mer avgifter

Nej till ”Big Brother” Obama

Från och med den 1 september utökar maffiaorganisationen och parasiten Copyswede sina avgifter mot oskyldiga svenska medborgare och företag, med den så kallade kassettavgiften som läggs på i stort sett allt som har en litet lagringsutrymme. Mer om det finns att läsa: Parasiten CopySwedeSå mycket får du betala till CopyswedeSamsung tar Copyswedes privatkopieringsavgift till domstolBranschen uppgiven inför nya kopieringsavgiften.

I augusti har jag haft min semester. Det blev bland annat lite tältande på Kinnekulle, en tripp till Liseberg, samt nästan två, extra varma, veckor i Algarve i Portugal. Under ledigheten fick jag även byggt ett plugin – TNG Sajtmap. Jag bidrog till att två plugin blev lite bättre samt bloggade om hur kul arbetet med WordPress är.

Nu när semestern är slut är det dags att börja nätverka och Minälv är först ut fredagen den 6 september. Känner du för att nätverka lite är det gratis att prova på. Anmäl dig som gäst på Minälvs hemsida.

Obs! Missa inte att USA:s president Barack Obama kommer till Sverige den 4 september. Demonstrationer mot USA:s övervakning kommer genomföras bland annat av Piratpartiet. Det finns även ett Facebookevent: Nej till Big Brother Obama

Kategorier
Politik

Har fått några svar

Nu har det gått några dagar sen jag skrev brev till våra folkvalda i riksdagsdagen. På dessa dagar har jag endast fått svar från tre, av våra 349 folkvalda.

Hej!

Inte heller jag gillar systemet som idag finns. Det slår snett (precis som TV-avgiften gör) då produkter man köper inte behöver användas till det avgiften avser.

Rickard Nordin (C), Riksdagsledamot för Göteborg, Ledamot Kollektivtrafiknämnden Västra Götaland

Hej Jon!

Jag tycker precis som du att dagens privatkopieringsavgift är knas och har också motionerat i frågan; http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Privatkopieringsersattning_GZ02N300/

Johan Hultberg, Riksdagsledamot (m), Kronobergs län

Hej Jon

Tack för ditt mail

Jag har följt debatten och skiljedomen och är lika irriterad på feltänket som du visar i mailet.

Det är ett gammalmodigt sätt att se på hur vi ska kunna betala upphovsrättsinnehavare i framtiden.

Jag har även framfört detta i en tidigare debatt i kammaren för några år sedan, då frågan var uppe och vände.

Hur vi sen ska klara rent praktiskt att vända den synen, det får vi hjälpas åt med.

Christer Winbäck, Riksdagsledamot Member of Parliament, Folkpartiet Liberal Party

Anna Troberg (Piratpartiet) har lyft frågan idag igen, den här gången på Nyheter24. Samtidigt försöker Copyswede klämma pengar ur bl.a. Sony och Samsung för att man också kan lagra saker på en mobiltelefon med. Lyckas de ska mobiltillverkarna betala retroaktivt fr.o.m. 2009.

Denna maffiaverksamhet, med lagstöd, är helt befängd.

Kategorier
Politik

Mejl till våra politiker

Detta har precis skickats till alla våra politiker.

Hej,

Då jag som kreatör på internet också har rätt att få betalt för mitt arbete, har jag beslutat mig för att, i enlighet med Copyswede:s verksamhet, ta ut en egen avgift – en internetavgift. Eftersom alla som har en internetuppkoppling har möjlighet att komma åt mina verk på mina hemsidor, är avgiften därför allmän och gäller alla.

För år 2013 har jag fastslagit följande avgiftsbelopp för internetuppkopplingar:

Privatperson: 1 kr per dag och uppkoppling
Företag: 2,50 kr per dag och uppkoppling
Offentlig verksamhet: 5 kr per dag och uppkoppling

Du är, som privatperson, företagare eller representant för offentlig verksamhet, skyldig att till mig anmäla hur många uppkopplingar ni har, så jag månadsvis kan faktura ett korrekt avgiftsbeloppet. Görs ingen anmälan kommer ett uppskattat belopp faktureras, baserat på antal personer i hushållet eller verksamheten. Eventuella administrativa kostnader kan tillkomma på fakturan.

Mvh
XXX

Låter inte detta helt vansinnigt? Det är för att det är det också. Lika så är Copyswede:s avgifter på all lagringsmedia. Om jag vill stödja en kreatör köper jag deras verk. Jag vill inte bli beskattad på varor jag köper, som inte har med kreatören att göra, eller tvingad att betala till privat verksamhet jag inte stödjer.

Var snäll och sätt stopp för upphovsrättsindustrins maffiaverksamhet i Sverige!

Kategorier
Politik

Maffiaorganisation härjar hejdlöst i Sverige

En maffiaorganisationen härjar hejdlöst i Sverige. En maffia med lagstöd. Det vill säga upphovsrättsindustrin.

Copyswede försöker få igenom att allt ska straffbeskattas med en ”kassettavgift”. En avgift som de hävdar ska gå till skaparna, men som jag tror går rakt ner i denna maffiaorganisations advokaters feta fickor. Senast försöker de belägga mobiltelefoner med denna skatt genom att stämma Sony. För ett tag sen försökte Copyswede beskatta alla typer av hårdiskar eller prylar med lagringsmöjlighet. Detta har branschen vägrat, som tur är.

Maffiaorganisationen STIM stämmer Sweden Rock på miljonbelopp, detta trots att de har betalat. Dessutom förmodar jag att Sweden Rock betalat gage till de artister som spelat på festivalen. Åter igen en dubbelbeskatting.

Vilken annan bransch kan få ta ut skatt på andras produkter, bara för att de inte har en fungerande affärsmodell? Och dessutom kunna få diktera ”skattebeloppet” själv, utan inblandning, eller diskussion, från andra parter.

Om SAAB hade fått samma typ ”kassettavgift” från försäljningen av alla andra bilmärken i Sverige, hade nog även SAAB kunnat överleva utan att behöva kunna sälja sina egna bilar.