Kategorier
Politik

Jag vill ha Bahnhof som leverantör

Jag vill ha Bahnhof som min internetleverantör (ISP)! Men då krävs att det dras fiber i Vänersborg…

Nyligen publicerade Bahnhof ett yttrande till post- och telestyrelsen angående att EU-domstolens har förklarat datalagringen i Sverige olaglig, då den bryter mot mänskliga rättigheter. Bahnhof är den enda ISP i Sverige som står upp för att skydda min kommunikation. Men jag kan inte använda Bahnhofs tjänster, för vi har inte fibernät i Vänersborg.

Den  senaste månaden har jag därför skrivit till ansvariga på Vänersborgs kommun (Leif Höglund, fibersamordnare och Jörgen Haglund, IT-chef) om mina önskemål, om att kommunen ska göra samma sak som Trollhättan gör genom sitt kommunala bolag Trollhättan Energi – utöka stadsnätet till alla. Tyvärr verkar det inte finnas något initiativ inom kommunens väggar. De ser inte att Vänersborg måste ligga i framkant för att inte staden ska tyna bort. En hutlöst dyr bandyhall lockar inga Göteborgare, eller företag att flytta hit, trots att järnvägsstationen snart får dubbelspår.

Nä, det som kan locka hit Göteborgare (och andra med för den delen) är om Vänersborg har något vettigt att erbjuda innevånare. Något som man kan nyttja i vardagen. Så senast igår skrev lämnade jag ett förslag, i Vänersborgs kommuns digitala brevlåda för synpunkter och förslag, om att kommunen ska starta ett kommunalt bolag som ska få uppdrag om att ansluta alla med fibernät. Vänersborg behöver en infrastruktur som är modern. Koppartråden är uttjänt och mobilnätet är överbelastat.

För den som bor nära mig finns en nystartad Facebook-grupp: Fiber till Vänersborg (tidigare fiber till Kassaretorpet – fick tänka större). Gå gärna med i gruppen så vi kan börja smida planer för att sen börja kampanjarbetet för att påverka våra politiker och tjänstemän i staden.

Vill du framtidssäkra din villa i Vänersborg? Gör det  med Öppen Fiber. Fiber till alla i Vänersborg!

Gör även en intresseanmälan på Öppen Fiber.