Kategorier
Politik

”Alla vinner på om debatten lägger sig”

Citatet ”Alla vinner på om debatten lägger sig”, av Fredrik Reinfeldt 2008 i FRA-debatten, verkar även gälla inför detta stora valår. I år får även Reinfeldt hjälp av vår fria, skattefinansierade, TV med verkar det som…

TV4 ställer in debatt

För någon vecka sedan ville TV4, inför EU-valet, anordna en partiledardebatt med alla partiledare sittande i EU-parlamentet. Men majoriteten i Alliansen (Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna) meddelade att de inte ville medverka i debattprogrammet (vilket måste innebära att dessa partier inte har någon fastställd och vettig EU-politik). Istället för att då låta de övriga partier få komma till tals, valde TV4 att ställa in hela programmet.

Reinfeldt vinner igen – Alla (Alliansen) vinner på om debatten lägger sig.

SVT exkluderar Piratpartiet

Sen var det SVT:s tur. Programmet Agenda som traditionellt kör en partiledardebatt valde att lägga in en sådan strax innan EU-valet. Men de skriver om sin agenda med debatten och menar att det är en debatt inför riksdagsvalet. Då Piratpartiet inte i nuläget är med i riksdagen så får de heller inte någon inbjudan till debatten. Helt rätt tycker SVT. Piratpartiet är dock större i Europaparlamentet än t.ex. Sverigedemokraterna, som inte ens är med där.

Efter en kommentarsstorm på sidan #dinröst om exkluderandet valde SVT att stänga ner kommentarsmöjligheten.

Reinfeldt vinner igen – Alla (Alliansen) vinner på om debatten lägger sig.